Yaşam

Gavurdağ salatasının tanımı, nasıl yapılır?

Gavurdağı salatası, et yemeklerinin yanında servis edilen ve suyuna ekmek katılarak tüketilen salatanın tanımıdır. Çoban salatasına benzeyen gavurdağı salatası, çoban salatasına göre daha küçük ve ince doğranmış iç malzemelerle yapılır. Kaşık salatası olarak da bilinen Gavurdağı salatası, sosundaki sumak ve ceviz sayesinde daha lezzetli ve iştah açıcı oluyor.

İşte her yemeğin yanına çok yakışacak, her kaşıkta tazeliği ve lezzetiyle başınızı döndürecek bir yemek. gaurdağı salatası tanımı

GAVURDAĞI SALATA TARİFİ

3 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA

Malzemeler;

  • 4 domates,
  • 1 kırmızı soğan,
  • 2 salatalık,
  • 1 biber,
  • 1 avuç ceviz,
  • 1/2 demet maydanoz,
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • tuz, sumak,
  • Zeytin yağı

Yapılışı:

  • Domatesleri kabuklarıyla birlikte çok küçük dilimler halinde doğrayın.
  • Salatalıkları alacalı olarak soyun ve domateslerle aynı büyüklükte doğrayın.
  • Biberin ortasındaki çekirdeği çıkarıp aynı büyüklükte doğrayın.
  • Soğanları ince ince doğrayın ve geniş bir salata kasesine aktarın.
  • Maydanozu ince ince kıyıp diğer malzemelere ekleyin.
  • Küçük bir kavanoza; Nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve sumak damak zevkinize göre eklenir, kapağı kapatılır ve hızlıca çalkalanır.
  • Bu homojen sosu salata kasesine koyun ve tüm malzemeleri karıştırın.
  • Hazır olan salatayı servis kasesine alın ve üzerini elinizle kırdığınız cevizlerle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu